Velt Zadenwerkgroep

In planning

In planning

Velt-markt samen met Reclaim the Seeds

http://www.velt.be/veltmarkt
programma

Zadenbeurs & seizoensopening

Zondag 11 februari 2018 gooit ’t Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen.  Dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de derde editie van haar zadenbeurs. De vorige editie lokte alvast meer dan 500 bezoekers.

De standhouders zijn oa: Badskins Garden, Biosano, De Tuinen van Weldadigheid, Tuinjoop, Ecohoeve De Oude Kastanje, De Woudezel, Bioboer Busschots, Zadenwerkgroep VELT, 123zaden.nl, De Godin, Netwerk Zelf Zaden Telen ...

Jullie kunnen dan ook weer rekenen op de vrije ruiltafel die wij organiseren. Keuze uit meer dan 200 tomatenrassen vele groenten, kruiden en bloemen.

't Grom
Midzelen 25a
2860 Sint-Katelijne-Waver

Inkom:€2.50 per persoon.

https://www.tgrom.be/zadenbeurs

.

Reclaim the Seeds 2018: van Rotterdam via Amsterdam naar Leuven

Begin 2018 zullen onder de noemer Reclaim the Seeds maar liefst drie zadenbeurzen plaatsvinden:
- 24 februari in BlueCity in Rotterdam
- 3-4 maart in de Fruittuin van West in Amsterdam
- 10 maart in Leuven

Daarnaast organiseert ook het Noordelijk Zadennetwerk op 10 maart in Groningen een zadenbeurs met workshopprogramma.

https://www.reclaimtheseeds.nl/

Zaden: van iedereen, of eigendom van bedrijven?

https://vimeo.com/240217030

Een Zuid-Amerikaanse documentaire over de zadenproblematiek en hoe boeren het zaad in eigen handen nemen.

Spaans, met Franse/Engelse ondertitels

.

Grote zadenruilbeurs, in samenwerking met Reclaim The Seeds

Op zaterdag 10 maart 2018 (10 tot 17u) organiseert Velt een eerste Velt Markt. Ontdek onbekende en unieke zaden op de zadenruilbeurs 'Reclaim The Seeds' en maak kennis met de nieuwste Velt-hebbedingen: de Velt-app ‘Tuintalent’, de Velt Goodpay Prepaid Mastercard, de Velt-moestuinkalender …. Deze beurs vindt plaats in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant: Provincieplein 1, 3010 Leuven, België. Dit is vlak naast het station van Leuven.

.

Wij verwachten ongeveer 1000 deelnemers: particuliere tuiniers, verantwoordelijken van onze meer dan 100 plaatselijke afdelingen, specialisten op het gebied van zaadveredeling en -verkoop…
.

Het is een speciale editie.
Eentje waar Velt vzw ook alle afdelingen, lesgevers, tuineigenaars… verwelkomt voor lezingen, ontmoetingen en workshops. Waar samentuiniers zich inhoudelijk versterken en samenkookgroepen inspiratie opdoen. Een breder publiek dan andere jaren, maar allen met dezelfde ideeën en interesses.
.

'Reclaim The Seeds' zadenruilbeurs biedt de mogelijkheid om speciale, diverse zaden en knollen aan te kopen. Doorgeefluik 'Zaden Voor Iedereen' zal deze keer een vrije ruiltafel organiseren om het ruilen te vergemakkelijken. Natuurlijk staat de Zadenwerkgroep erbij met Tomatentest 2018. Breng je teveel aan zadenmateriaal mee naar onze beurs en ruil het in voor ander materiaal, dat in overvloed op de tafels zal klaarstaan.
.

Vrijwilligers gezocht, helpende handen. Vind je het leuk wat wij allemaal realiseren en wens je even mee te werken aan onze stand, dan ik hoor het graag via mail: hugodhooghe@hotmail.com
.

Alle vrijwilligers krijgen na de beurs een warme maaltijd aangeboden en een drankje tussendoor.