Velt Utrecht

Stoofperen-chutney

Stoofperen-chutney

Gemakkelijk te maken, mits je een dagdeel thuis bent. Het duurt namelijk nog al een tijd voordat de chutney ingedikt is.

DIT HEB JE NODIG:

50 g rozijnen

3 dadels (ontpit en in stukjes)

4 el witte wijnazijn (of appelazijn)

500 g stoofperen, gaar gekookt en uitgelekt

2 el koolzaadolie

1 grote ui, klein gesneden

¼ tl kardemom

¼ tl chilipoeder

¼ tl versgemalen zwarte peper          (ik heb iets meer peper gebruikt)

50 ml water

50 ml sinaasappelsap

Uitgekookte glazen potten met een goed deksel

 

ZO GA JE TE WERK:

Breng de rozijnen en de dadels met de azijn in een pannetje aan de kook en laat de rozijnen al pruttelend zwellen.

Snijd de stoofperenparten in kleine blokjes.

Giet in een andere pan de olie en bak de ui aan.

Voeg de stoofperen, de specerijen en de rozijnen en dadels, met het kookvocht, toe.

Voeg het water en het sap toe.

Laat het geheel op een heel laag vuurtje staan tot het vocht is ingedikt.

Schep de chutney in de schone glazen potten, sluit ze af en zet ze ondersteboven, totdat het deksel plopt. (vacuüm trekt)