Velt Utrecht

Koken en leven

Koken en leven

De boeken hieronder gaan over ecologisch koken en leven.

Bestel je via onze Velt afdeling dan spaar je verzendkosten uit als je in regio Utrecht woont. Je kan betalen vooruit via de bank of kontant bij afhalen of brengen. 

Wil je een boek bestellen? Neem dan contact op via email  [email protected]

___________________________________________________________________________________________________________________

Lekker gesmeerd - Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon - Klik op de foto voor een impressie

Maak zelf de lekkerste groentespreads met Lekker Gesmeerd: verantwoord, gezond en barstensvol smaak.

Weet jij soms niet meer wat je op je boterhammen moet smeren? Of ben je op zoek naar een leuk aperitiefdipje? Lekker Gesmeerd biedt de oplossing. 

Van artisjok-linzenspread, over buffalo bloemkool en knolselderijboter, tot bij satésalade en zoete wortelpasta. Dankzij onze 50 favoriete recepten voor groentebeleg hoef je nooit meer te kiezen voor saai of kant-en-klaar. Want groentespreads zijn niet alleen lekker, ecologisch en goed voor je lijf, je maakt ze ook nog eens klaar in een wip.

Zin om zelf wat te bedenken met de oogst van het moment of een restje groenten uit de koelkast? We verklappen hoe je in 7 stappen je eigen spread creëert. Ook doen we in Lekker Gesmeerd het unieke recept van vier bekende groentechefs cadeau en geven we tips om kinderen te laten smullen van groentebeleg. Vanaf nu verloopt jouw ontbijt, lunch of aperitief lekker gesmeerd!

Aantal pagina's: 98

Ledenprijs : € 20,00. Niet-leden: € 25,00

Kook het seizoen - Leentje Speybroeck Klik op de foto voor een impressie.

Kook het seizoen neemt je mee op reis door de wondere wereld van de seizoensgroenten en -vruchten. Elk seizoen biedt een waaier aan soorten. Mogelijkheden genoeg dus om daarmee heel wat lekkers te bereiden.

Toch mis je soms de nodige kennis, ervaring of inspiratie om voldoende variatie in je groentegerechten te stoppen. Dit boek helpt je graag: met een handige identiteitskaart per groente én een verzameling verrassende recepten.

Aantal pagina's: 192

Ledenprijs : € 27,00. Niet-leden: € 32,50

Lang leve de oogst - Emelie Heller Klik op de foto voor een impressie.

Lang leve de oogst is een handig doe-boekje vol nuttige informatie en recepten om je oogst lekker te verwerken. Je krijgt een overzicht van allerlei technieken, waaronder steriliseren, drogen en inkuilen. Of je nu jam en chutney maakt, sap perst of groenten droogt, het resultaat is heerlijk. 

Aantal pagina's: 52

Ledenprijs : € 4,00. Niet-leden: € 5,50

Ecozoet - Leentje Speybroeck  Klik op de foto voor een impressie

Wil jij ook graag minder suiker gebruiken, voor je gezondheid of het milieu? Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk houdt. Het boekje Ecozoet! biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor duurzaam zoet. Smul van ijsjes op basis van fruit, koekjes met gedroogde vruchten en noten, of kruidig-zoete drankjes. 

Aantal pagina's: 50

Ledenprijs : € 4,00. Niet-leden: € 5,50

Lekker Ecologisch! - Diana Lauwers en Luk Naets  Klik op de foto voor een impressie.

Dit boek is nu afgeprijst van € 39,50 naar € 25,00. Ledenprijs : afgeprijst van € 29,50 naar € 20,00.

Lekker, evenwichtig en duurzaam koken wordt met dit boek gemakkelijker dan ooit. Lekker ecologisch! bundelt namelijk niet alleen meer dan 500 recepten, het bevat ook een schat aan informatie over alles wat met ecologisch koken en eten te maken heeft. Een totaalboek dat je laat snuisteren, ontdekken én genieten. 

Aantal pagina's: 352
Ledenprijs : € 29,50. Niet-leden: € 39,50.