Velt Utrecht

Links

Links

Hieronder vindt je interessante links over ecologisch leven en tuinieren in de regio Utrecht. Ook vindt je hier algemene links met informatie. 

Steun 2020pesticidevrij Aktie van Velt. Het afgelopen jaar startten we de campagne 2020pesticidevrij. Die werpt haar eerste vruchten af: de eerste verdelers zijn bereid om schadelijke producten uit hun gamma te halen, dankzij ons actieve lobbywerk. We eisen de garantie op een gezonde leefomgeving. Zonder pesticiden! Uit recente onderzoeken blijkt dat pesticiden onze gezondheid ernstig aantasten.

Zonder jouw hulp halen we onze doelstelling niet: tegen 2020 Michiel en alle andere kinderen in een pesticidevrije tuin laten spelen. We hebben jouw gift nodig. Steun ons vandaag, zodat we morgen verder werken aan een wereld zonder pesticiden.

Tuinderij Eckenstein Historische moestuin in Maartensdijk waar je biologische groenten kan kopen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten. Dit jaar doet deze moestuin ook mee met de Ecotuindag op zaterdag 2 juni.

Agnes Kruiden  Een tuin met biologische kruiden, kruidenthee, plantgoed en meer in Maartensdijk. 

Amateur Tuinverenigingen Utrecht  Een overzicht van alle amateur tuinverenigingen in Utrecht. 

Bio-Kultura maakt biologische potgrond, tuinaarde en mestcompost op basis van hoogwaardige compostsoorten. Deze producten zijn gericht op het structureel verbeteren van de bodem, met hart en passie voor natuur en milieu. Het uitgangspunt is een bodem vol leven.

Kwekerij van Houtum Gelegen aan de rand van een prachtig stiltegebied in Doorn ligt hun biologische kwekerij. Hier kweken zij al 25 jaar een groot assortiment vaste planten. Dit doen ze volledig biologisch en dus zonder bestrijdingsmiddelen. Ook voor een beplantingsadvies kunt u bij hun kwekerij terecht.

Utrecht Natuurlijk Wij brengen de natuur dichtbij en maken Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Wij organiseren activiteiten, cursussen en evenementen op onze locaties of elders in de stad. Daarbij werken we samen met bewoners, bedrijven, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en de gemeente Utrecht. Op onze stadstuinen moestuinieren Utrechters van alle leeftijden samen.

Milieucentrum Utrecht  Informeert over milieu en natuur en ondersteunt plaatselijke bewoners- en milieugroepen

Milieuwijzer Utrecht e.o.  Milieuwijzer Utrecht is de groene koopwijzer en internetgids van Milieucentrum Utrecht. Een lokale wijzer/gids. Milieuwijzer Utrecht focust op informatie, die van belang is voor inwoners van de stad Utrecht en omgeving.U vindt er een overzicht van duurzame en biologische winkels en restaurants in de stad Utrecht; leuke wandel- en fietsroutes door het groen in en rond de stad. Inkoopcollectieven voor zonnepanelen. En meldpunten voor milieuklachten en groene ideeën maar ook van alles over duurzaam tuinieren.