Velt Oostkamp

Kalender

Kalender

Kook het seizoen: werken met bio-ecologische zomergroenten

Wanneer: 27/06/2020 van 16:30 tot 20:00
Plaats: Ten Huize Van Lieve Seyssens (Gaston Roelandtsstraat 73, 8020 Oostkamp (bijna tegen Steenbrugge - brug))
(Leden)prijs: € 15
Prijsinfo: 20
Verantwoordelijke: JONCKHEERE Marina (Jonckheere.marina@skynet.be 0477/689479)
Lesgever: SEYSSENS LIEVE
Themas: Moestuin, Fruit, Kruiden en Voeding

Ieder seizoen heeft zijn specifieke groenten en fruit.  Maar het is niet altijd eenvoudig om genoeg variatie in je groentegerechten te brengen, en we grijpen vaak terug naar de klassieke recepten.  Om ons daarbij te helpen, zijn er een aantal Veltlesgeefsters bijgeschoold en heeft Velt ook een nieuw boek op de markt gebracht:  "Kook het seizoen".  Onze Lieve zal 3X met dit boek werken:  3 kookworkshops waarbij de groenten rechtstreeks uit de tuin gehaald worden en vers verwerkt worden. Dat is ook de reden dat de activiteit  bij haar thuis doorgaat:  de binding tussen de groenten buiten en de kookles binnen.  Er wordt om16.30 uur gestart met de uitleg en de voorbereidingen en daarna wordt de voeding verwerkt en klaargemaakt.  De gezamenlijke maaltijd bestaat minimaal uit een soep (of een ander voorgerecht), een hoofdmaaltijd en een dessert.  Na het eten volgt, als laatste, de afwas en de opkuis.

Kook het seizoen: werken met bio-ecologische herfstgroenten

Wanneer: 19/09/2020 van 16:30 tot 20:00
Plaats: Ten Huize Van Lieve Seyssens (Gaston Roelandtsstraat 73, 8020 Oostkamp (bijna tegen Steenbrugge - brug))
(Leden)prijs: € 15
Prijsinfo: 20
Verantwoordelijke: JONCKHEERE Marina (Jonckheere.marina@skynet.be 0477/689479)
Lesgever: SEYSSENS LIEVE
Themas: Moestuin, Fruit, Kruiden en Voeding

Ieder seizoen heeft zijn specifieke groenten en fruit.  Maar het is niet altijd eenvoudig om genoeg variatie in je groentegerechten te brengen, en we grijpen vaak terug naar de klassieke recepten.  Om ons daarbij te helpen, zijn er een aantal Veltlesgeefsters bijgeschoold en heeft Velt ook een nieuw boek op de markt gebracht:  "Kook het seizoen".  Onze Lieve zal 3X met dit boek werken:  3 kookworkshops waarbij de groenten rechtstreeks uit de tuin gehaald worden en vers verwerkt worden. Dat is ook de reden dat de activiteit  bij haar thuis doorgaat:  de binding tussen de groenten buiten en de kookles binnen.  Er wordt om16.30 uur gestart met de uitleg en de voorbereidingen en daarna wordt de voeding verwerkt en klaargemaakt.  De gezamenlijke maaltijd bestaat minimaal uit een soep (of een ander voorgerecht), een hoofdmaaltijd en een dessert.  Na het eten volgt, als laatste, de afwas en de opkuis.