Velt Oostkamp

Kalender

Kalender

"Verantwoord stoken met hout" door een collega van Johan Deblaere

Wanneer: 05/09/2019 van 19:30 tot 22:15
Plaats: Zaal Nieuwvliet (Lieven Gevaertplein 4, 8020 Oostkamp)
(Leden)prijs: € 5
Prijsinfo: prijs voor niet leden 10 eeuro
Verantwoordelijke: JONCKHEERE Marina (Jonckheere.marina@skynet.be 0477/689479)
Themas: Andere

Is hout stoken echt zo ongezond?  We krijgen de laatste maanden regelmatig nieuwe berichten te horen over houtverbranding.  De Vlaams Milieumaatschappij (WMF) hanteert sinds kort zelfs een stookadvies (samen met het smogalarm) op dagen dat er veel fijn stof in de lucht zit.  Dan wordt aangeraden op geen hout te stoken als bijverwarming of voor de gezelligheid.  Veel mensen vragen zich daarom af of ze hun kachel nog mogen aansteken.  Want we willen natuurlijk allemaal bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Maar is het dan echt zo vervuilend?  En wat met het fijn stof?  Is stoken met hout nu milieuvriendelijk of net niet, of wanneer dan wel?  En hoe zit het met die pellets?

"Kook het seizoen: werken met bio-ecologische herfstgroenten" door Lieve Seyssens

Wanneer: 05/10/2019 van 16:00 tot 19:00
Plaats: Ten Huize Van Lieve Seyssens (Gaston Roelandtsstraat 73, 8020 Oostkamp (bijna tegen Steenbrugge - brug))
(Leden)prijs: € 11
Prijsinfo: prijs voor niet leden is 16 euro
Verantwoordelijke: JONCKHEERE Marina (Jonckheere.marina@skynet.be 0477/689479)
Lesgever: SEYSSENS LIEVE
Themas: Moestuin, Fruit, Kruiden en Voeding

De juiste groentjes eet je in de juiste seizoentjes!!!!  Dit is de basisgedachte waarmee onze Veltlesgeefster Lieve haar kookcursussen doorspekt.  En als het dan nog pure bio-ecologische groenten uit eigen tuin zijn, ja - daar kan geen enkele winkel of voedingszaak tegen op.  Lieve geeft de kookcursus in haar eigen keuken zodat de deelnemers meteen zien waar en hoe de groenten in haar tuin gekweekt worden:  het is dus letterlijk "vanuit de tuin op je bord"!   Een ander voordeel van Ten Huize Van is dat alles grondig kan bekeken en aangeleerd worden, omdat er geen tijdsdruk van één of andere gérante achter je aan zit.

"Langer jong, korter oud: een natuurlijke aanpak tegen het verouderingsproces" door Dokter Verhelst

Wanneer: 05/11/2019 van 19:30 tot 22:15
Plaats: Zaal Nieuwvliet (Lieven Gevaertplein 4, 8020 Oostkamp)
(Leden)prijs: € 10
Prijsinfo: voor niet leden 15 euro
Verantwoordelijke: JONCKHEERE Marina (Jonckheere.marina@skynet.be 0477/689479)
Themas: Voeding

De laatste decennia is de levensduur van de mens gestaag toegenomen, dankzij een geneeskunde die over steeds meer diagnostische, technische en therapeutische mogelijkheden beschikt.

Helaas zien we dat deze toename in levenskwantiteit niet gepaard gaat met een toename in levenskwaliteit:  integendeel, steeds meer mensen lijden al vroeg in het leven aan ernstige degeneratieve ziekten zoals suikerziekte, MS, ziekte van Parkinson, kanker of dementie of vertonen al vroegtijdig aftakelende ouderdomsverschijnselen.

Wat zijn de belangrijkste maatregelen qua levensstijl, voeding en voedingssupplementen die we kunnen nemen om "langer jong en korter oud" te zijn? Om de degeneratieve ziekten te vermijden, of zo lang mogelijk uit te stellen?   Op deze avond zet Dokter Verhelst een aantal tips op een rij om ook mee te doen aan "de anti-aging", letterlijk vertaald "tegen het ouder worden.

"Kook het seizoen: werken met bio-ecologische herfstgroenten" door Lieve Seyssens

Wanneer: 14/12/2019 van 16:00 tot 19:00
Plaats: Ten Huize Van Lieve Seyssens (Gaston Roelandtsstraat 73, 8020 Oostkamp (bijna tegen Steenbrugge - brug))
(Leden)prijs: € 11
Prijsinfo: prijs voor niet leden is 16 euro
Verantwoordelijke: JONCKHEERE Marina (Jonckheere.marina@skynet.be 0477/689479)
Lesgever: SEYSSENS LIEVE
Themas: Moestuin, Fruit, Kruiden en Voeding

De juiste groentjes eet je in de juiste seizoentjes!!!!  Dit is de basisgedachte waarmee onze Veltlesgeefster Lieve haar kookcursussen doorspekt.  En als het dan nog pure bio-ecologische groenten uit eigen tuin zijn, ja - daar kan geen enkele winkel of voedingszaak tegen op.  Lieve geeft de kookcursus in haar eigen keuken zodat de deelnemers meteen zien waar en hoe de groenten in haar tuin gekweekt worden:  het is dus letterlijk "vanuit de tuin op je bord"!   Een ander voordeel van Ten Huize Van is dat alles grondig kan bekeken en aangeleerd worden, omdat er geen tijdsdruk van één of andere gérante achter je aan zit.