Velt Mechelen

Velt-samentuin Arcadia Muizen

Velt-samentuin Arcadia Muizen

In het voorjaar van 2017 startten enkele enthousiaste vrijwilligers met deze velt samentuin gelegen langs de rechteroever van de Dijle in Muizen richting Rijmenam.

Iedere zaterdag voormiddag komen we samen in de samentuin en in het hoogseizoen wat vaker, dat spreken we dan af via onze Messenger-groep.

We kozen ook voor de formule van samen-tuinen: samen werken, van elkaar leren, samen oogsten en delen en samen genieten van al het het moois dat onze tuin te bieden heeft.

We hebben ook dieren op onze site die onze moestuin van de nodige mest voorzien.legden   In de winter van 2017-2018 legden we ook een boomgaard aan met een veertigtal bomen van oude lokale fruitrassen en hebben ook kleinfruit op de site staan.

Iedereen is welkom om eens te komen kijken en we geven graag uitleg over alles wat er ter plekke te zien is.  Misschien word je dan net zo enthousiast als wij en wil je ook eens een handje komen toesteken!

Je kan ons contacteren via info.arcadiamuizen@velt.be, via onze Facebook-pagina (Arcadia Muizen- Velt Samentuin) of via onze website.

Onze samentuin is enkel te voet of per fiets en uitsluitend op afspraak te bezoeken.