Velt Mechelen

Links

EcoLinks

Enkele websites op een rijtje voor de ecoactieve Mechelaar:

 

Facebook: Velt Mechelen
Onze eigen facebook pagina. Ook hier posten we regelmatig nieuws, activiteiten en weetjes. Like us!

 

Velt vzw

De hoofdwebsite van Velt vzw, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren 

 

Mijn Tuin.org

Prachtige informatie-, uitwisselings- en sociale netwerksite voor hobbytuiniers. Beheer je tuin online, voeg foto's toe, volg andere tuiniers, plaats de Velt-badge op je profiel en nog zo veel meer. Deze site is top! 

 

Regionaal Landschap Rivierenland

Het regionaal landschap ijvert voor het behoud en het herstel van het typische landschap, de natuur en de streekidentiteit. Er lopen heel wat projecten die ook interessant zijn voor ecologische tuiniers. Zowel voor de aankoop van streekeigen plantgoed, de aanleg van een poel of een hoogstamboomgaard kan je bij hen terecht. Hou ook de interessante activiteiten in het oog!

 

Natuurpunt Mechels Rivierengebied

De lokale afdeling van de grootste natuurvereniging van Vlaanderen. Neem deel aan een gegidste wandeling in één van de natuurgebieden die onze regio rijk is, steek je handen uit de mouwen tijdens de beheerswerken, of volg een natuurcursus om iets nieuws op te steken! Voor elk wat wils!

 

Citamine

Citamine is een burgerinitiatief dat urban farming wil promoten en van Mechelen de eerste "eetbare stad" wil maken. 

 

Klimaan

 

Klimaan is een nieuwe burgerbeweging die zich inzet voor een duurzame en klimaatneutrale samenleving.  Samen met inwoners in en rond Mechelen werken ze rond de thema's energie, grond, water en lucht.

 

De Grond der Dingen

"De Grond der Dingen" is een initiatief van theater ARSENAAL/LAZARUS en museun Het Hof van Busleyden.  De Grond der Dingen nodigt stadsinwoners uit om in te grijpen in de realiteit en actief mee te bouwen aan een gemeenschappelijke toekomst.  De stad Mechelen stelt 20.000 m² ter beschikking om een aantal voorstellen te realiseren.

 

Mechelen Klimaatstad

Mechelen Klimaatstad is een vzw die de klimaatproblematiek onder de aandacht van de Mechelaar wil brengen. Hun actie "fietsapplaus" is intussen een begrip in Mechelen.

 

LETS Mechelen

LETS Mechelen is een eigentijds, lokaal uitwisselingssysteem, waarbij leden diensten of goederen kunnen ruilen in een soort "complementaire economie".  Meer info op https://www.letsmechelen.be/.

 

Kabas

Kabas staat voor verpakkingsvrij, lokaal, biologisch en kwaliteit. Kabas biedt voeding, onderhoudsproducten en gebruiksgoederen aan die jou helpen om verpakkingsvrij(er) te leven! Meer info op http://www.dekabas.be/.

   

Gedeelddoor

Een bundeling van alle ruil- en deelinitiatieven (online, nationaal en lokaal) in Vlaanderen en Brussel.