Velt Leuven

Nieuws

Nieuws

Elk jaar organiseren we een aantal voordrachten, cursussen, workshops en uitstappen voor tuiniers en leden die graag ecologisch koken.
De informatie hierover wordt verspreid via een (half)jaarlijkse nieuwsbrief en via e-post, maar vind je hier ook op deze pagina terug en in het nieuwsbrievenoverzicht.

Hier is ook plaats voor bijkomende lokale activiteiten, eventuele last-minutewijzigingen en de praktische afspraken i.v.m. samenaankopen. Organiseer je zelf een activiteit die interessant is voor Velt-leden, zend een mailtje aan de webmaster, zodat we het hier kunnen publiceren.

Openvelddag op verschillende CSA-bedrijven op zondag 15 september

Gepost op 11/09/2019 07:30 door Mieke Bex

Verschillende CSA-bedrijven openen op zondag 15 september ('t Legumenhofke in Neerijse op zaterdag 14 september) hun poorten voor het publiek - alle informatie op de Facebookpagina van CSA-netwerk Vlaanderen: https://www.facebook.com/csanetwerkvlaanderen/ en ook voor de lokale bedrijven in onze Facebookgroep.

Fantastische rondleiding op demoveld Bingenheimer op CSA De Witte Beek

Gepost op 01/09/2019 10:37 door Mieke Bex

Dit jaar werd het veld van het CSA-bedrijf De Witte Beek in Bierbeek ingezaaid met een enorme waaier aan  groentevariëteiten en -rassen van Bingenheimer Saatgut/Kultuursaat, veel meer dan de gebruikelijke teelt. Dit gebeurde met oog op een demonstratiedag voor professionele biotelers waar dezen de mogelijkheid krijgen om de zaadvaste variëteiten aan het groeien te zien, te proeven en Bingenheimer erover te bevragen. Deze contactdag laat Bingenheimer toe het belang van biologische, zaadvaste rassen en het specifiek veredelingsverhaal achter een aantal van hun gewassen te vertellen. 

Speciaal voor Velt stelde C.S.A.-boer Jen op 10 augustus haar 'Bingenheimer'-collectie open voor alle geïnteresseerde tuiniers: tijdens een rondleiding konden we de veldproeven bekijken en de inspirerende visie van Bingenheimer horen. Ze heeft er o.a. 58 tomatenvariëteiten staan, inclusief een veldproef buitentomaten.

Nog mineervliegengaas te koop van de samenaankoop hulpmiddelen voor de biotuin

Gepost op 04/06/2018 14:00 door Mieke Bex

Van de bulkbestelling van de samenaankoop hulpmiddelen voor de biotuin zijn nog 15  meter  mineervliegengaas (Orneta plus 80) beschikbaar (enkel voor Velt-leden).
Als je interesse hebt kan je een mailtje sturen aan Veltleuven(a)gmail.com. Wij bekijken individueel hoe het vanuit Leuven bij jou kan geraken.

Tuinier(s) gezocht voor de samentuin De Zavelhof

Gepost op 26/04/2018 10:33 door Mieke Bex

Wie wordt onze nieuwe mede-tuinier in Velt-Samentuin De Zavelhof in Kessel-Lo?
De samentuin is verdeeld in 24 percelen van ongeveer 50 m² , waar ongeveer 30 tuiniers actief zijn. Ieder heeft een eigen perceel maar er is ook een gemeenschappelijk gedeelte met “snoeptuin”, een gereedschapshok, mulch en compost. 

Als je interesse hebt, stuur dan een mail naar infozaveltuin(a)gmail.com

Geen berichten gevonden.

Vul alle verplichte velden in