Velt Kortrijk-Zwevegem

veggie koken

veggie koken

Samen vegetarisch samen koken onder leiding van Patrick en Nadine

verslag van Eddy Pappyn 10/12/2015

Op deze winderige avond ving Luc ons op aan de poort en leidde ons binnen in de catacomben van het Sint-Niklaas-instituut, recht naar de keuken waar het inox ons tegemoet blonk. Onze blik werd echter al snel afgeleid van het metaal naar de glaasjes die op de tafel stonden te pronken. Tot onze verwondering was de liefdevol bereidde en smaakvolle aperitief alcoholvrij, onze lichte euforie moest dus aan iets anders te wijten zijn.

Misschien aan de talrijke opkomst, met 30 “vrouw en wat man” hadden we onze numerus clausus bereikt.

Na de verwelkoming door Martin bleek dat deze Patrick en Nadine reeds in het programma had ingeschreven voor ze van iets wisten, maar kom, we weten dat onze voorzitter een durver en ondernemer is.

Vervolgens legde Patrick ons uit hoe hij langs zijn zonen om 15 jaar geleden tot het vegetarisch koken was gekomen, waarna Nadine ons begeleidde door de recepten die ons wachtten. Dat alles onder het nuttigen van ons drankje en een paar aperitiefhapjes (Mozzarella met granaatappel en een kaasbloemetje).

Onze kookmeesters hadden echt hun best gedaan om een heel overzichtelijke brochure voor ons te maken alsook een 30-man-versie van de afzonderlijke recepten te voorzien op de kookeilanden.

Weldra was het een drukte van jewelste. Verschillende groepjes maakten de verschillende onderdelen van het menu klaar. Er werd gesneden, gekapt, gemixt, geschikt, geproefd en afgewerkt.

Al onze noeste arbeid loonde bij het aanschuiven aan de grote tafel waar bij wat duiding de verschillende gerechtjes werden gesmaakt en beoordeeld.

voorgerecht hoofdgerecht nagerecht

Patrick en Nadine, bedankt voor jullie inzet!

Hierbij vindt je de brochure waar je alle recepten nog eens kunt nalezen. Ondergetekende was zijn camera vergeten doch gelukkig had Lieven Vereecke zijn camera bij om jullie nog wat te laten nagenieten.