Velt Kortrijk-Zwevegem

samenaankoop

samenaankoop

Geniet van een interessant aanbod en interessante prijzen, dankzij de samenaankopen die Velt-Zwevegem/Kortrijk regelmatig organiseert:

 

SAMENAANKOOP BIOBLOEM

Tweemaandelijks kan je als Velt-lid bij onze afdeling biobloem, graanvlokken en -granen aankopen aan interessante voorwaarden. De bestellingen worden verzameld bij Lieve Raepsaet (martin.raepsaet@skynet.be) en een week later krijg je een bericht voor afhaling in het depot in de Oude Bellegemstraat 89 te Zwevegem. Hieronder het uitgebreide aanbod en de actuele prijzen. Indien je interesse hebt in deze samenaankoop, gelieve dan je emailadres mee te delen, dan zorgt Lieve ervoor dat je tijdig bericht krijgt wanneer de volgende bestelronde doorgaat, en krijg je een bestelformulier doorgestuurd voor elektronische bestelling. In principe kan je 5 keer per jaar bestellen: vóór 1 feb, 1 april, 1 juni, (niet in de zomervakantie), 1 oktober, 1 december.

Omschrijving prijs per 5 kg
65 % tarwe, witte bloem 6,25
85 % tarwe, lichtbruin 6,00
100 % tarwe, volkoren 5,75
gekuiste tarwe, korrel 5,75
5 granen+2 zaden 7,00
zwarte woud 8,75
75% rogge meel 5,75
100% rogge volkoren 5,5
75% speltbloem, lichtbruin 15,5
100% speltmeel, volkoren 12,5
gekuiste spelt, korrel 12,25
zemelen 3,75
prijs per 3 kg
gerstevlokken 6,5
tarwevlokken 4,75
havervlokken 5,25
roggevlokken 4,5
speltvlokken 7,25

  

SAMENAANKOOP BIO ZAAIGOED en BIO POOTGOED

Hiervoor ontvang je jaarlijks in november een uitgebreide ZADENLIJST, samen met de nodige uitleg rond de soorten en variëteiten, als insluiter van het Velt-tijdschrift SEIZOENEN. De afhaling van de bestelde zaden van groenten en bloemen gaat door eind februari in ons Velt-depot, bij Mike en Katrien Vandenbroucke, Stedestraat 71 te Zwevegem. Je wordt van deze datum op de hoogte gebracht op het ogenblik van bestelling. 

 

SAMENAANKOOP ECOLOGISCHE VERANTWOORDE MESTSTOFFEN, BODEMVERBETERAARS EN BESTRIJDINGSMIDDELEN

Jaarlijks kan je als Velt-lid genieten van een uitgebreid aanbod aan interessante prijzen. Hiervoor werken we samen met de Velt-afdeling Harelbeke/Kuurne/Waregem. Eind november wordt je als Velt-lid daarvan op de hoogte gebracht via de Velt-flits en kan je elektronisch bestellen. Je bestelling is meestal beschikbaar in ons Velt-depot, bij Mike en Katrien Vandenbroucke, Stedestraat 71 te Zwevegem, op de dag van de zaaigoed afhaling.

Het aanbod van winter 2014-2015 zag er als volgt uit:

     

 

SAMENAANKOOP FRUITBOMEN EN KLEINFRUIT

In West-Vlaanderen beschikken we over een fruitwerkgroep die getrokken wordt door de afdelingen Beernem en Wevelgem/Menen. Op de website van de fruitwerkgroep vind je een gedetailleerde beschrijving van het aanbod, met tal van nuttige tips. De bestellingen dienen ten laatste half september geplaatst te worden, en de bomen zijn dan beschikbaar tegen eind november. Meer info: http://beweegt.velt.be/fruitgroepwevelgemmenen/3637/fruitboomactie of google op “fruitwerkgroep Beernem”  of zie website: http://home.scarlet.be/yuc-andre.vandenberghe/05_0_fruitboomactie/fruitboomactie.htm


 

SAMENAANKOOP DAGVERSE BIO GROENTEN en FRUIT

 

Via een abonnementssysteem kan je wekelijks een groenten- of fruitpakket afhalen dat gekweekt en samengesteld wordt door De Blauwe Spie uit Noordschote. Zoon Mattias runt nu samen met zijn vader Johan Plaetvoet dit biologisch-dynamisch bedrijf. Voor wekelijkse afhaling kan je terecht bij het afhaalpunt bij Lieve en Martin Raepsaet, Oude Bellegemstraat 89 te Zwevegem – 056/757756.

Je kan er kiezen tussen groentepakketten van 8€ (2-3 personen), 11.5€ (4 pers.) of 15 € (5-6 pers.). Ook een biofruitpakket (10€) of een soeppakket (8€) of een aardappelpakket (4€) zijn mogelijk. Voor meer informatie neem je best contact op Lieve en Martin (056/757756).

Je kan er ook advies winnen over de andere biotelers en aanbieders in de regio. Je kan bijvoorbeeld ook bij de zelfoogst-boerderij De Grenshoeve in St-Denijs terecht voor je wekelijkse portie verse groenten (http://www.degrenshoeve.be) , of bij Bio-in-de-Stad te Kortrijk, een verzamelpunt voor diverse regionale biotelers (https://www.bioindestad.be/product-categorie/abonnementen). In Kortrijk zijn ook 2 afhaalpunten van het Voedselteam, die biogroenten, fruit, vis, zuivel, vlees en wereldwinkelproducten aanbieden (http://voedselteams.transitiestadkortrijk.be/vzw).