Velt Kortrijk-Zwevegem

vraag en aanbod

vraag en aanbod

Velter voor Velters VRAAG & AANBOD

Ik ben grondeigenaar van een boomgaard (ongeveer 1.500m²) aanpalend aan mijn woning in Aalbeke.
De grond is reeds jarenlang BIO. Zoek enthousiaste tuinier in de streek van Aalbeke die de boomgaard zou willen (helpen) onderhouden.
Anne Barbier (stuur een mail naar martin.raepsaet@skynet.be indien interesse of bijkomende info gewenst)


Velter voor Velters VRAAG & AANBOD

Via berichten met deze kop zal je regelmatig informatie krijgen aangaande allerlei aanbiedingen van VELTERS VOOR VELTERS.

Hoe verloopt dit?

1/ De VELT- AANBIEDER stuurt zijn aanbod of vraag door op het gekende adres velt.zwekor@gmail.com of per brief/telefoon aan het correspondentieadres Stedenstraat 71 8550 Zwevegem - 0494/202014 (Mike).

2/ De aanbiedingen en/of vragen worden gebundeld doorgestuurd naar het volledige email-adressenbestand van onze afdeling. De aanvrager krijgt zo mogelijk ook een rechtstreeks antwoord of commentaar na evaluatie van de vraag.

3/ De VELT-GEÏNTERESSEERDE die wenst in te gaan op het aanbod of de vraag neemt dan rechtstreeks contact op met de aanbieder; hier komt Velt dan verder niet meer in tussen.

Waarover kan dit aanbod zoal gaan?
Uitwisseling van plantgoed, gereedschap, boeken/tijdschriften, tuingerief, … eigenlijk zijn er weinig grenzen.
Vb.: iemand heeft plantgoed over (beukjes, een notenboom, druivenstekken, vaste planten, sla, tomatenplantjes of aspergeklauwtjes), iemand zoekt een zuurkoolpot, iemand zoekt hulp bij zijn moestuin of wenst te tuindelen, iemand heeft aardbeiplantjes op overschot, iemand heeft teveel eerstelingen geplant en wenst zijn patatjes aan te bieden, een ander zoekt een bepaald soort doorlevende groente zoals kardoen of oerprei, of zaden van oude rassen (pricessenbootjes), …

Vooraleer de aanbiedingen of vragen aan iedereen door te sturen zullen deze kort geëvalueerd worden en zo mogelijk gebundeld met andere vragen om het email-verkeer van dit slag zoveel mogelijk te beperken zodat dit geen gevoel van Velt-spam creëert.
Aanbiedingen die moeilijk kunnen uitgesteld worden (zoals groenteplantgoed) zullen natuurlijk wel vlugger verspreid worden.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een nieuw kanaal kan zijn via hetwelk de leden mekaar beter en vlugger kunnen vinden en interessante contacten kunnen leggen, en wij hopen dat dit voor iedereen een succes mag worden.