Velt Koekelberg

Voorstelling

Wie zijn we, wat doen we?

Ontstaan en doelstelling

De samentuin Velt Koekelberg is in 2012 ontstaan in het kader van het wijkcontract Historisch Koekelberg.
Doelstelling van de tuin is sociale cohesie bevorderen, collectief en individueel tuinieren, een kader bieden voor tal van andere activiteiten.
In 2013 werd er voor het eerst getuinierd.
 

Over de tuin

De samentuin met een oppervlakte van 30 are ligt op een voormalig speelplein van de Koekelbergse Haard. Er zijn 35 individuele perceeltjes met oppervlakten van 7 tot 14 m².
Daarnaast is er een ruime zone voor een collectieve biologische tuin, een zone permacultuur, bakken op hoogte, een vijver, een bijenzone en er werden een 30-tal fruitboompjes aangeplant.
Op het terrein is er een wijkcompost met 8 bakken, toegankelijk op woensdag van 16 tot 17u, donderdag van 17 tot 18u en zaterdag van 11 tot 12u. Er is een ruime gemeenschappelijke vrije zone waarop tafels, banken en twee tuinhuisjes staan. Regenwater moet gerecupereerd worden want er geen ander water beschikbaar.


Wie we zijn...

Onze werking is zowel individueel als collectief en voornamelijk educatief. In de collectieve tuin werken we met een groep individuele leden maar ook met verenigingen. Zo is er een alfabetiseringsproject, de preventiedienst Koekelberg, het rusthuis, de dienst voor hulp aan gezinnen, 2 buurthuizen en de bredeschool Koekelberg (3 NL-talige scholen).

 
Breng ons een bezoek!

De tuin is open voor bezoekers tijdens de compost permanentie en in het seizoen op dinsdagavond tijdens het coach moment met Jos Noppen. Op andere dagen/uren is de tuin enkel toegankelijk voor de leden.

 
 

Meedoen?

Voor de individuele perceeltjes is er een wachtlijst van een 15-tal mensen, in het collectieve gedeelte kunnen nieuwe leden meteen meewerken. Het jaarlijks lidgeld bedraagt € 5,00.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected]