Velt Jabbeke

Boekenlijst

Boekenlijst

Je kan deze boeken verkrijgen bij ons bestuurslid:

MICHELE NIERINCK

Zomerweg 33, 8490 Jabbeke


Graag eerst telefonisch bestellen en afspraak maken voor afhaling :

nummer : 050 - 81 14 29

of via e-mail:  dogotel@skynet.be 

                                                                                          

Velt-publicaties : http://beweegt.velt.be/winkel/420/productenkiezen?utm_source=Ledenbestand+Velt&utm_campaign=70b0c6c368-2016_02_18_Zelf_zaden_telen&utm_medium=email&utm_term=0_625a152ba2-70b0c6c368-323278149#x

 

Boeken   LEDEN    Niet-LEDEN 
Pim Pompoen Kwartetspel 9,00 (+ 2,50 verz.) 11,50
Stappen naar een ecologische tuin 31,50 (+ 5 euro verz.) 38,50
Ecologisch Tuinieren voor Beginners 5,95 (+ 2,50 verz.) 9,95
Ecologisch houden van kippen 14,95 (+ 4,30 verz.) 19,50
Handboek ecologisch tuinieren 29,50 (+ 9,50 verz.) 38,50
Groenbeheer, een verhaal met toekomst 55,00 (incl.verz.) 55,00
Seizoenen op smaak 8,50 (+ 2,50 verz.) 12,50
Lang leve de oogst 3,95 (+ 1,55 verz.) 5,50
Lekker ecologisch 29,75 (+ 7 verz.) 39,75

                                                                                          

Nieuwste uitgaven 2017

achter glas

Heb je al een serre of overweeg je de aanschaf?

Dit praktijkboek helpt je om het hele jaar door plezier te beleven aan je serre of kas. Velt-lesgever Jos Van Hoecke neemt je bij de hand: hij haalt een rijke oogst uit zijn serre en hij leert je stap per stap en seizoen per seizoen hoe jij dat ook kunt doen. Met compost natuurlijk, maar ook met groenbemesters en slimme teeltschema’s. De klassieke serreteelten komen aan bod, en tientallen andere soorten groenten. Jos leert jou de kneepjes van het vak: hoe moet je luchten, water geven en je bodem en je planten gezond houden? Je leest het allemaal in dit unieke serreboek voor de beginnende en gevorderde tuinier.

De ledenprijs is € 18,50 en de boekhandelsprijs is € 23,00 voor 104 blz. leesplezier.

                                                                                          

Nieuwste uitgaven 2016

Appel, peer en meer

appel, peer en meer

Prachtige bloesems in de lente en heerlijke vruchten in de herfst. Elke tuin verdient een fruitboom! Maar welke fruitboom past bij jou en je tuin? En hoe zorg je voor een lekkere oogst?

Appel, peer en meer helpt je bij de keuze van boomvorm en fruitsoort. Met een greep uit de lekkerste rassen voor de ecologische tuin. Je ontdekt waar een boom het liefst staat en hoe je de bodem verzorgt. Met behulp van tekeningen en praktische tips gidst dit boek je door de snoei.

Kortom, een inspirerend sfeer- en doeboek voor de beginnende tuinier én gevorderde fruitliefhebber.

ledenprijs 25,00 EUR
boekhandelsprijs 29,90 EUR
isbn 9789082324068
blz 192
gewicht 940 gram
jaar uitgave 2016

Ecosmos (NIEUW)

ecosmos

Belegde broodjes vullen overal ter wereld zakjes en brooddozen. Ze zijn voedzaam, snel opgegeten en de combinatie aan smaken maakt ze onweerstaanbaar. Helaas bieden de meeste broodjeszaken het hele jaar door hetzelfde broodje aan.

Waarom is elk broodje standaard versierd met een blad sla, een plakje komkommer en tomaat? De broodjes worden belegd met een eiwitrijk product zoals kaas en ham, tonijnsla, gehaktballetjes,... We blijven echter op onze honger zitten als we op zoek gaan naar lekkere duurzame broodjes.

Met de ecosmos willen we daar verandering in brengen door onze eigen broodjes te maken. Geniet van de recepten en je eigen groentebelegcreaties!

ledenprijs 3,95 EUR
boekhandelsprijs 5,50 EUR
isbn 9789082324051
blz 51
gewicht 85 gram
jaar uitgave 2016


Zelf zaden telen

Ontdek een van de meest fascinerende onderwerpen van tuinieren: zaad winnen. Dit basisboek wijdt je in in de kunst van het telen, schonen en bewaren van de meest voorkomende moestuingroenten. Daarmee kun je je eigen oogst opnieuw uitzaaien en zo, jaar na jaar, het wonder van de natuur ten volle beleven en volgen.

ledenprijs 14.95 EUR 
boekhandelsprijs 17.95 EUR
isbn 978-90-6224-543-7
blz 144

                                                                                                       

Nieuwste uitgaven 2015          

               Ecozoet 

ecozoet    

Wil je ook graag minder suiker gebruiken, voor je gezondheid of het milieu? Ons nieuwste boekje Ecozoet! geeft je duiding, tips en recepten voor duurzaam zoet.

Op een heel eenvoudige manier leer je hoe je suiker kunt vervangen door ecologische alternatieven. Zo kun je smullen van heerlijke gerechten zonder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten.

Ecozoet! is verkrijgbaar voor slechts 3,95 euro voor Velt-leden en 4,95 euro voor niet-leden. Bestellen kan via Kathy.

                                                                                                                                                                   

het ‘onkruidboek’

Iedere tuinier kent de strijd tegen onkruid. Toch is onkruid veel meer dan een ongewenste gast in je tuin. Daarom lanceert Velt een uniek Onkruidboek dat je niet alleen onkruid leert te herkennen, maar ook te benutten en er zelfs van te genieten. Zo kun je van je vijand een vriend maken.

Het Onkruidboek bevat karakterschetsen van veelvoorkomende onkruiden en woekerende tuin- en moestuinplanten. Met extra aandacht voor de meest hardnekkige soorten als brandnetel, zevenblad en heermoes. Daarnaast vind je velebestrijdingstips, overheerlijke recepten, handige tips en nog zoveel meer.

Het Onkruidboek is nu verkrijgbaar voor slechts 16,50 euro voor Velt-leden en 19,99 euro voor niet-Velt-leden. Bestellen kan via onze webshop of via onze lokale afdelingen.

                                                                                                                          

 Nieuwste uitgaven 2014

1) De nieuwste uitgave van het ‘Handboek ecologisch tuinieren’. Het boek verscheen voor het eerst in 1988 en sindsdien zijn er al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.


Ledenprijs: € 29,50

Niet-ledenprijs: € 38,50

Boekhandelsprijs: € 43

2) Je tuin is meer dan een gazon om op te spelen of een verzameling planten. Op iedere plek vind je een heleboel leven. Allerlei dieren voelen zich thuis in jouw tuin. Ze vinden er beschutting, iets om te eten en soms ook een plek om zich voort te planten. In dit boekje 'Beestjes op bezoek' maak je kennis met enkele beestjes die in bijna iedere tuin voorkomen.

niet-ledenprijs 4.95 EUR
ledenprijs 3.95 EUR
boekhandelsprijs 5.5 EUR

3) Dat ecologisch tuinieren niet moeilijk is, bewijst 'Ecologisch tuinieren voor beginners'. In dit boekje maak je snel kennis met de basis van het ecologisch tuinieren. Hoe verzorg je de bodem? Waarom kies je voor vruchtwisseling? En hoe bescherm je je groenten tegen plagen en belagers? Je krijgt ook een overzicht van de tuinactiviteiten, van maand tot maand.

'Ecologisch tuinieren voor beginners' richt zich tot beginners en gaat uit van een kleine tuin en gemakkelijke teelten. Maar ook voor wie het wat groter of moeilijker ziet, is dit een goede basis voor succes.

niet-ledenprijs 9 EUR
ledenprijs 5.95 EUR
boekhandelsprijs 9.95 EUR


Nieuwste uitgaven 2013

1) LEKKER ECOLOGISCH!: TROEVEN & PROEVEN VAN DE ECOLOGISCHE KEUKEN

Velt lanceert grondig vernieuwd kookboek.

Ecologisch koken en smullen. Het kan voortaan met het kookboek ‘Lekker ecologisch!’ voor verantwoord eetplezier. Bewust met eten omgaan wordt nu een spannende uitdaging en een speelse ontdekking van de talloze mogelijkheden die groenten en fruit uit eigen streek bieden, elk seizoen opnieuw. De ruim 500 recepten vormen een heerlijke staalkaart van de vele troeven die een ecologische keuken aanreikt. Iedereen die houdt van koken kan er gemakkelijk mee aan de slag.

 

2) NIEUW: LANG LEVE DE OOGST

Een handig doe-boekje vol nuttige informatie en recepten om de oogst te bewaren

Elk seizoen heeft een eigen aanbod aan verse groente- en fruitsoorten. Vooral de oogstmaanden van juni tot en met half november kennen een overaanbod aan groenten en vruchten. Wat kun je doen als je er te veel van hebt en je wilt voorkomen dat al dat lekkers op de composthoop terechtkomt?

Steriliseren, drogen, inkuilen etc. zijn milieuvriendelijke bewaarmethodes om verspilling tegen te gaan. Het resultaat is heerlijk. Jam en chutney maken, sap persen, groenten drogen… Het zijn maar enkele van de vele technieken die ervoor zorgen dat je oogst lekker bewaard blijft.

 

Nieuwste uitgaven 2012 

 

1. Bessen uit de tuin - De ecologische teelt van kleinfruit

Of je tuin nu groot is of klein, kleinfruit past overal. Bessen uit de tuin, het nieuwste Velt-boek, helpt jou te ontdekken hoe je met klein fruit aan de slag kunt en hoe je dus kleur en smaak naar je tuin brengt. Rode bes, witte bes, framboos, druif, vijg en tal van andere kleinfruitsoorten komen aan bod.

(Greet Tijskens)

Prijs: leden € 19,95  (+ € 4,30 verz.) en niet – leden € 25,95.

 

 

2.Vier verrassende Velt-boekjes

Deze vier boekjes laten je kennismaken met de veelzijdigheid van het ecologisch tuinieren. Vier Velt-boekjes (Sierlijk & kruidig, Groenten in potten, Bijzondere groentegids en Mijn eigen kleine moestuin) zitten samen in een handig doosje.
Het ideale cadeau!
(Greet Tijskens, Maite Grugeon, Luk Naets, Luc Van Hoegaerden)

Prijs: leden € 12,20 (+ € 4,30 verz.) en niet – leden € 16,50.

 

 

Nieuwe VELT publicaties of aanverwanten vanaf 2010

 

1.   De Brooddoos – meer dan kaas en salami

Dit is de nieuwste publicatie van de Minestrone Culinaire Uitgeverij, waaraan VELT meegewerkt heeft. Daarin staan er vele combinaties om jouw brooddoos op een originele en milieuvriendelijke manier te vullen.  In het eerste gedeelte van dit boek beschrijft Lut De Clercq een reeks broodbeleg, dat meestal vegetarisch is. In het tweede deel wordt er meer aandacht geschonken aan salades, soepen, hapjes, sausjes, …

Naast deze originele ideeën is er natuurlijk ook de ecologische zijde van de brooddoos, daar er veel minder verpakking gebruikt wordt en in de meeste gevallen de BIO producten seizoengebonden zijn en uit de buurt komen.

Prijs: leden € 21,50 (+ € 3,00 verz.) en niet – leden € 24,50.

 

2.   Bijzondere Groentegids – groenten van A tot Z en hoe je ze lekker klaar maakt.

Ledenprijs : € 3,95 en niet – leden : € 5,50 

Verse groenten van de BIO boer of uit jou eigen tuin zijn biologisch en ecologisch gezien veel beter, want ze hebben weinig voedselkilometers afgelegd en geteeld zonder pesticiden en kunstmest op een aangepaste bodem, rekening houdend met ons klimaat  bv : aardperen , raapstelen, tuinbonen, …

 

3. Natuurlijk!

natuurlijk_lr

‘Ecotuinieren is gemakkelijk. En voor iedereen!’ Met die boodschap wil Laurence Machiels in Natuurlijk! iedereen aan het ecotuinieren brengen. In 10 stappen leer je hoe het kan: de bodem leren kennen; kiezen voor de juiste planten, bloemen en bessen; variatie brengen in de tuin want dat is leuker voor vlinders, vogels en lieveheersbeestjes.   

Prijs : leden : € 14,95 (+ € 4,30 verz.)

Lees meer

 

4.Sierlijk & kruidig: keukenkruiden in de siertuin

Een boeiende en bloeiende siertuin vol mooie én lekkere planten: met dit nieuwe kleurrijke Velt-boekje krijg je dat zo voor elkaar. Aantrekkelijke foto's, praktische informatie en kleine keukentips maken je warm om meteen aan de slag te gaan.

Prijs : leden : € 3,95 (+ € 1,55 verz.)

zie : http://www.velt.be/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=1452&Itemid=1 

 

5. Groenten in potten: 36 teelten voor balkon en terras

 

Creëer een unieke eetbare pottentuin voor een jaar vol oogstplezier!Lekkere zelfgekweekte groenten oogsten is niet louter weggelegd voor mensen met een grote lap grond. Heb je een kleine stadstuin of zelfs maar een vensterbank of een balkon, dan ontwerp je met potten en bakken een eigen eetbare minituin. In Groenten in potten, het nieuwste Velt-boekje, ontdek je hoe je met zo’n pottentuin van start gaat. Dankzij de gedetailleerde info over 36 teelten oogst je een keur aan kraakverse groenten.

Groenten in potten presenteert 20 potten met in totaal 36 mogelijke beginnersgroenten. We hebben gekozen voor een unieke benadering met per pot een voor- en nateelt. Elke pot schenkt je dus dubbel oogstplezier. Met combinaties als spinazie & paprika, rode biet & andijvie, krusla & courgette, en erwt & winterpostelein geniet je een heel jaar door van lekkers uit je pottentuin.

In Groenten in potten vind je alle info die je nodig hebt: over goede potgrond, zaaien, planten en oogsten, extra voeding en wisselteelt bijvoorbeeld. Met behulp van beschrijvingen van de 36 teelten en de handige zaai-, plant- en oogstkalender geef je jouw pottentuin meteen vorm.

De zonnige foto's van Stefan Jacobs tonen dat groenten in potten ook erg mooi zijn.

Gegevens en bestelinfo
Aantal pagina's: 48
Formaat: 165 x 165 mm
ISBN 9789081612821
Boekhandelsprijs: € 5,50 (inclusief btw en verzendingskosten)
Velt-Ledenprijs: € 3,95 (+ 1,55 verzendkosten)