Velt Holland Rijnland

Welkom

Welkom bij Velt afdeling Holland Rijnland

Activiteiten van Velt afdeling Holland Rijnland:

Ook in 2020 kun je weer een aantal Velt-cursussen en workshops volgen waarin ecologisch leven en tuinieren centraal staan.

Maar vanwege het corona-virus zijn alle activiteiten opgeschort.

Deze laatste weken hebben er flink ingehakt, niet ? Naast de zorg om jezelf en je geliefden, is er de onrust over hoe de toestand de komende tijd zal evolueren. Kunnen we langzaam weer onze dagelijkse bezigheden oppakken, of blijven we nog een aantal weken met zijn allen binnen ?

Eén van de vele gevolgen van deze crisis, is dat we nu plotseling een lege agenda krijgen; alle uitjes en activiteiten afgelast, ook de Velt kalender ziet er nu plotseling erg leeg uit. Maak gebruik van die vrijgekomen tijd om leuke dingen te doen. Wij geven je hieronder twee tips.


Gelukkig kunnen de meesten onder ons hun energie kwijt in de moestuin, de siertuin, op het terras of het balkon. Iedereen heeft ondertussen de nieuwe bestellijst voor biobloembollen ontvangen. Ook dit jaar is er weer een grote keuze aan kleurrijke één- en meerjarigen. Zet een kopje thee, blader rustig door het assortiment, maak je keuze en stuur je bestelling vóór 20 mei naar www.velt.nu. Je bestelling kan je eind oktober/begin november ophalen in Leiden (bij Ardie) of Koudekerk a/d Rijn (bij Caroline).


Wij hebben de receptenpagina op onze website uitgebreid met een aantal zoete recepten. Alles lekker en makkelijk, zowel voor de ervaren bakker als voor de beginnende kluns. Dus, beloon je kinderen met suikervrije koekjes, trakteer jezelf op zo'n energierijk notenballetje, of verras je buren met een gezonde ontbijtkoek! (En als je straks weer een overvloed aan courgettes in de tuin hebt, maak je er een lekkere cake mee)

Binnenkort kunnen we hopelijk weer een aantal activiteiten aankondigen, en vinden jullie ook een aantal hartige recepten.

Blijf binnen, blijf gezond, en blijf positief!
Ardie, Ernie en Caroline

      

Verder hebben we plannen voor:

 
 

We horen graag van jullie of dit activiteiten zijn die je zou willen bezoeken. Zodra activiteiten vaste vorm hebben gekregen worden ze gepubliceerd, zowel hier op de website, op FB en natuurlijk in de kalender van Velt.nu en in Seizoenen. Als je vragen of opmerkingen hebt kun je ons bereiken via het algemene emailadres: velthollandr@gmail.com.

Activiteiten afdelingen in de buurt.

De activiteiten van de afdelingen Den Haag en Rotterdam publiceren we ook op deze website (kijk in de kolom aan de linkerkant) en op de FaceBookpagina van Velt Holland Rijnland.

En verder...  zoeken wij nog mensen die ons willen helpen met één of meer taken binnen de afdeling zoals: