Velt Holland Rijnland

Welkom

Welkom bij Velt afdeling Holland Rijnland

Activiteiten van Velt afdeling Holland Rijnland:

Ook in 2020 kun je weer een aantal Velt-cursussen en workshops volgen waarin ecologisch leven en tuinieren centraal staan.

De volgende activiteiten zijn gepland:

Zaterdagmiddag 18 januari 2020 geeft tuinvogelconsulente Lenie Lohstroh ons  tips en adviezen voor vogelvriendelijke beplanting en inrichting van tuin of balkon.

Vogels zoeken beschutting om te broeden en om zich terug te trekken bij gevaar. Én ze moeten bij u wat te eten vinden – insecten, rupsen of bijvoorbeeld bessen. En fijn als er ook water beschikbaar is.

Met een vogelvriendelijke tuin doet u ook iets voor uzelf. Het is enerzijds vooral genieten van de bedrijvigheid met al die vogels in uw tuin. Maar anderzijds draagt u bij aan het tegengaan van te hete steden en overbelaste rioleringen. Groen houdt vocht vast.

AUB aanmelden bij caroline.kerkaert@gmail.com zodat Caroline weet voor hoeveel mensen ze wat lekkers voor bij de thee en koffie moet maken..

 

In zeven lessen gedurende acht maanden kom je veel te weten over natuurlijk en duurzaam tuinieren.

De lessen op zaterdagochtend van 10-12 starten op 7 maart in de Wijktuin Alphense Wetering. Ze worden gegeven door Velt-lesgever Carla Glorie.

In het eerste deel van de les wordt de theorie behandeld en daarna gaan we in de tuin aan de slag om de theorie in de prakrijk te brengen.

Details over de kosten, alle data en waar je je moet opgeven vind je hier.

  

Composteren is niet moeilijk, maar met sommige methoden lukt het beter dan andere.

Het begint met een keuze maken: compostvat, compostbak, composthoop, wormencompostbak, balkonton of Bokashi-emmer?

AnneMarie van Dam is compostmeester en weet het antwoord op al jouw vragen over composteren !

Zij geeft een interactieve les en na afloop ontvang je de presentatie met alle hints en tips.

Zaterdagmiddag 8 februari om 14:00 start de les van AnneMarie in het verenigingsgebouw van VTV Ons Buiten, Joop Vervoornpad 16, 2316 EP Leiden.

Alle details en waar je je kunt opgeven staat hier.

  

 

  

 

Verder hebben we plannen voor:

 
 

We horen graag van jullie of dit activiteiten zijn die je zou willen bezoeken. Zodra activiteiten vaste vorm hebben gekregen worden ze gepubliceerd, zowel hier op de website, op FB en natuurlijk in de kalender van Velt.nu en in Seizoenen. Als je vragen of opmerkingen hebt kun je ons bereiken via het algemene emailadres: velthollandr@gmail.com.

Activiteiten afdelingen in de buurt.

De activiteiten van de afdelingen Den Haag en Rotterdam publiceren we ook op deze website (kijk in de kolom aan de linkerkant) en op de FaceBookpagina van Velt Holland Rijnland.

En verder...  zoeken wij nog mensen die ons willen helpen met één of meer taken binnen de afdeling zoals: