Velt Eindhoven

Welkom

Welkom

Velt vzw is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en staat voor 'Gezond leven op het ritme van de seizoenen, met respect voor de natuur'. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten.

Velt vzw wil iedereen de gelegenheid geven om bij elkaar te komen, ideeën uit te wisselen, naar bijeenkomsten en lezingen te gaan, samen op stap te gaan naar tuinbeurzen en plantenruildagen, en door te wandelen in de natuur. Bovendien organiseren we moestuincursussen, ecologische tuindagen en geven we publicaties, boeken en het tweemaandelijks blad 'Seizoenen' uit. Met samenwerkingsverbanden wil Velt bijdragen tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl.

Aantal leden
In Vlaanderen en Nederland telt Velt vzw 100 lokale afdelingen met bijna 15.000 leden; onze afdeling Velt-Eindhoven e.o. telt bijna 200 leden. Daarmee is Velt vzw een spreekbuis voor de belangen van ecologische consumenten.

Informatie over de vereniging, publicaties en boeken
Op www.velt.nu vindt je meer informatie over de vereniging Velt en haar activiteiten.

Wil je meer informatie over Velt-Eindhoven, stuur dan een e-mail naar: voorzitter@velt-ehv.nl.

Wil je lid worden: klik dan hier.

Het is altijd mogelijk activiteiten te bezoeken, zonder dat je lid bent. Zo kun je altijd even snuffelen, en kijken 'of het wat voor je is'.

-------------------------------------------------------------------

Afscheid van een bijzonder mens

Tot onze grote spijt hebben we zaterdag, 21 september, definitief afscheid genomen van Wil de Vooght. Hij was de “ grote man” van Velt Nederland en niet te vergeten van onze afdeling Velt Eindhoven.

Met groot enthousiasme en een ontembare energie regelde, zorgde, instrueerde en organiseerde hij, samen met Marga, talloze bijeenkomsten, stond op markten, regelde de boeken, de zadenactie, aardbeien en preiplanten voor ons allemaal.

Ook voor insectengaas, bamboestokken en allerlei andere tuinspullen ging Wil de boer op om voor een redelijke prijs goed materiaal te regelen.

Hij wist alles van Velt, en als er al iets was wat hij niet wist, dan was dat maar voor korte duur. Het is verdrietig dat Wil zo jong het leven heeft los moeten laten. Door wie hij was zal hij niet vergeten worden.