Velt Eco van Grond tot Mond

Activiteiten

Activiteiten

Plantenruilbeurs in samenwerking met IVN Borger-Odoorn

Wanneer: 18/05/2019 van 10:00 tot 13:00
Plaats: In de achtertuin van (Exloërweg 19, 7872RE Valthe)
Verantwoordelijke: KUIPER LIDY (arkuiper@hotmail.com 06-37197019)
Themas: Moestuin, Siertuin en Andere

Deze plantenruilbeurs is tussen 10.00 uur en 12.00 uur bestemd voor leden van IVN borger-Odoorn en Velt Eco van Grond tot Mond. Zij kunnen plantjes voor de sier- en moestuin komen ruilen. Dus wees creatief en bedenk wat interessant kan zijn voor andere tuinders. Van 12.00 tot 13.00 uur is iedereen welkom. De nadruk ligt dan minder op het ruilen, maar op het promoten van planten die voor insecten interessant zijn.

IVN Borger-Odoorn en Velt hebben biodiversiteit beide hoog in het vaandel staan en wat zou het mooi zijn wanneer we onze eigen overschot aan insectenvriendelijke planten kunnen verspreiden! Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om dan planten te verkopen. Een vrijwillige bijdrage vragen mag wel. 

Voor meer informatie ac.iv.bo@gmail.com  

moestuincursus

Wanneer: 24/10/2019 van 19:00 tot 21:30
Plaats: Dorpshuis Exloo (Hoofdstraat 58A, 7875 AD Borger-Odoorn)
(Leden)prijs: € 60
Prijsinfo: prijs voor niet-leden € 75,-
Verantwoordelijke: DE SMET MARJA (marjadesmet@gmail.com 06 52811385)
Lesgever: WEISSCHER MIRJAM
Themas: Moestuin

Wil je meer weten over je eigen groente verbouwen? Heb je al een beetje ervaring maar loop je tegen vragen aan waar je (nog) geen antwoord op weet? Vind je het leuk om o.l.v. een ervaren docente je moestuinplannen uit te werken? Dan is deze cursus echt iets voor jou! In oktober start de Velt afdeling ECO van Grond tot Mond in Exloo een moestuincursus voor beginners en licht gevorderden. Maar ook meer ervaren tuinders kunnen veel van deze cursus leren. 

De cursus omvat vier lesavonden:  24/10, 31/10, 14/11 en 28/11 2019.  We starten om 19.00 uur en de verwachte eindtijd is 21.30 uur. 

Het cursusgeld is inclusief 2 consumpties per lesavond en de Velt publicatie “Ecologisch tuinieren voor beginners”. Dit geweldige boekje ontvang je  op de eerste avond van de cursus. Tevens worden na iedere lesavond hand-outs aan de cursisten gemaild met daarin alle informatie van die lesavond beknopt weergegeven.

Groepsgrootte: De cursus start bij minimaal 11 inschrijvingen. Maar we willen de groep niet te groot maken om iedereen optimaal aandacht te geven, dus maximaal 20 deelnemers.    
Docente: Mirjam Weisscher van Smakelijk Erf in Nieuw-Amsterdam, beëdigd Velt lesgever. 

Inschrijven via mail naar marjadesmet@gmail.com
Vermeld daarin: aanmelding moestuincursus Velt, je naam, adres en telefoonnummer en je Velt lidmaatschapsnummer (indien van toepassing). Je inschrijving wordt bevestigd per mail waarin ook de betalingsgegevens zijn opgenomen.

Eerst nog meer weten? Neem dan contact op met Marja de Smet, marjadesmet@gmail.com

Meer informatie over Velt en over onze afdeling? Kijk op www.velt.nu/ecovangrondtotmond. Boeken van Velt kunnen op de lesavonden aangeschaft worden. Velt leden krijgen een aantrekkelijke korting op de aanschafprijs van de Velt publicaties.