Velt Beernem

Recepten

Recepten

Recept 40 jaar Velt: Warme appel-gemberdrank

1 liter appelsap - 1 eetlepel geraspte gember - 2 eetlepels gekneusde kardemompeultjes - 1 theelepel kaneel

Alles 15 minuten samen koken. Door een zeef gieten en warm opdienen.

Recept cultuurmarkt: Kikkererwtenbeleg

1 kop kikkererwten koken met laurier en/of kombu.

Je kan ook een potje gekookte kikkererwten gebruiken.

Ajuin en look in olie met fijn gesneden worteltjes toevoegen, kruiden toevoegen: tijm,... wat je zelf graag hebt.

De gekookte kikkererwten erbij voegen en laten sudderen.

Ondertussen peterselie, kervel en koriander wassen en zeer fijn hakken.

Als de wortels en kikkererwten zacht zijn, witte tahin ondermengen, gembersap en de gehakte kruiden.

Alles mixen.

Als je een ingrediënt niet in huis hebt, mag je het laten vallen. Alles is naar smaak zelf te bepalen.

Voor de curryliefhebbers kan je wat curry toevoegen in het begin.