Velt Kortrijk-Zwevegem

biobabbel

biobabbel

Recepten van de Biobabbel op 2 juli 2017

1) het groene beleg

- geitenkaas "Chavroux" met bieslook
- zomerpostelein (kleur en sappigheid)
- zilverzuring
- blad van Oca de Peru
- vers citroensap van 1/2 citroen of volgens smaak
- vloeibare honing volgens smaak
Alles samen blenderen.

2) hummus

- blik of bokaal 400 gram kikkererwten
- 1 eetlepel Tahin of je kan ook geroosterde en gemaken pompoenpitten gebruiken
- zout en peper
- zongedroogde tomaatjes (sappige soort) of je kan in de plaats 2 kleine lepels tomatenpuree gebruiken
- chilipoeder volgens smaak, of je kan ook Sambal Oelek gebruiken
- sap 1/2 citroen
- sap van de kikkererwten tot juiste consistentie
Alles samen blenderen, voeg sap van de kikkerewten toe tot je de juiste consistentie hebt

3) ijsthee

- rozemarijn
- oregano
- tijm
- bonenkruid (éénjarig of doorlevend Bergbonenkruid)
- poeder groene thee
- beetje bio-appelazijn
Kook alles samen royaal in water. Laat 10 tot 15 min trekken. Dan afzeven en in fles(sen) gieten. Laat afkoelen en dan in frigo.